A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Кролевецької міської ради

ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНО-ГРОМАДЯНСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ДОШКІЛЬНИКІВ:СУЧАСНИЙ ВИМІР

Дата: 28.04.2023 14:53
Кількість переглядів: 54

Одним із провідних завдань діяльності сучасних дитячих садків є формування соціально-громадянської компетентності дітей дошкільного віку. Основи соціально-громадянської компетентності закладаються в дошкільному віці і є передумовою для подальшого розвитку соціальної та громадянської компетентності в Новій українській школі.

Тож чергова зустріч спільноти вихователів ЗДО, яка відбулася 28.04.2023 року, була присвячена проблемі «Формування соціально-громадянської компетентності дошкільників: сучасний вимір».

Консультант ЦПРПП Кролевецької міської ради Людмила СУЯРКО ознайомила професійну спільноту з сутністю соціально-громадянської компетентності, особливостями її формування у малят. Розкрила мету, завдання соціально-громадянського виховання, виокремила засоби формування соціально-громадянської компетентності, запропонувала нетрадиційні методи та прийоми роботи з дошкільниками, зупинилася на позиції педагогічних працівників, які працюють над реалізацією даного напряму Базового компонента дошкільної освіти та ролі батьків.

Вихователь Кролевецького закладу дошкільної освіти (центр розвитку дитини) №9 «Ромашка»  Світлана КАЛІЙ презентувала учасникам зустрічі проєкт «Ой, радуйся земле, коляда іде!», ознайомила з основними етапами проєкту, охарактеризувала його за домінуючою діяльністю, тривалістю, кількістю учасників.

«Українські народні ігри, як засіб патріотичного виховання» - тема досвіду вихователя Кролевецького закладу дошкільної освіти  (ясла-садок) №5 Ірини ДЕМЧЕНКО. Під час його представлення вона зосередила увагу на структурі українських народних ігор, їх класифікації, технології підготовки та проведення. Педагог запропонувала переглянути відеоматеріали «Народні ігри як засіб патріотичного виховання дітей дошкільного віку».

Захід  засвідчив, що в сьогоднішній час важливо направити зусилля педагогів та батьків на зміцнення національної ідентичності дітей як основи, яка виховує справжній патріотизм; сприяє формуванню у дітей позитивного образу своєї країни, утверджує активні позиції громадянина своєї країни, виховує ціннісне ставлення до своєї родини як частини свого народу, його історії, традицій, культури.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень