A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Кролевецької міської ради

ОНЛАЙН-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ЗЗСО

Дата: 23.11.2023 11:12
Кількість переглядів: 31

Розвиток особистості свідомого українського громадянина, який  поєднує в собі національні риси та самобутність українського народу – одне із першочергових завдань сьогодення.

Тож чергова зустріч спільноти вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти міської територіальної громади, яка відбулася 22.11.2023 року, була присвячена проблемі «Формування національно-патріотичної свідомості в учнів (учениць) початкових класів закладів загальної середньої освіти».

У ході проведення зустрічі Людмила СУЯРКО, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Кролевецької міської ради, висвітлила питання організації національно-патріотичного виховання в учнів (учениць) початкових класів закладів загальної середньої освіти, зосередила увагу на принципах, методах, напрямах, завданнях його реалізації та на методичних аспектах формування національно-патріотичної свідомості в молодших школярів. Здійснила аналіз нормативних документів, які визначають зміст патріотичного виховання.

Учитель початкових класів Кролевецького ліцею № 2 Світлана ОЧКУР презентувала систему роботи з питання «Використання патріотичного виховання на уроках читання у початковій школі», виокремила основні  форми роботи, які спрямовані на формування патріотичних почуттів у дітей: різні види проєктів, технології навчання у співробітництві, складання паспорту відомих людей, етимологічна хвилинка, кубик Блума. Залучила присутніх до виконання практичних завдань (робота з анаграмами,  розв’язання ребусів, створення сенкану до слова «Кролевець»).

«Національно-патріотичне виховання на уроках «Я досліджую світ»- тема виступу вчителя початкових класів Грузчанської гімназії Ірини СОЛОВЕЙ. У своєму виступі вона наголосила на важливості використання під час уроків даного курсу практичних завдань (кросворди, ребуси, різноманітні схеми, таблиці), охарактеризувала зміст роботи з даного питання.

Юлія ДРОЗД-ХАРЧЕНКО, вчитель початкових класів Алтинівського ліцею, запросила педагогів у світ мистецтва, представивши творчий доробок спільноти вчителів закладу освіти на тему «Національно-патріотичне виховання на уроках образотворчого мистецтва». Познайомила із засобами, за допомогою яких реалізуються ідеї патріотичного виховання на уроках образотворчого мистецтва.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень