A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Кролевецької міської ради

ДЕНЬ САМООСВІТИ СПЕЦІАЛІСТІВ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ КРОЛЕВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 23.11.2023 13:43
Кількість переглядів: 14

 

22 листопада 2023 року психологом Центру ПРПП Кролевецької міської ради Мариною МАКАРЕНКО проведено день самоосвіти для спеціалістів психологічної служби закладів освіти Кролевецької міської ради. Тематика дня стосувалася методів та профілактики попередження насилля в освітньому середовищі, проведення у закладах освіти всеукраїнська акція «16 днів проти насилля».

Учасники зустрічі опрацювали наступні питання: актуальність насильства в період війни; розмежування понять «жорстоке поводження», «насильство», «домашнє насильство», «булінг»; діяльність закладів освіти щодо запобігання та протидії проявам насильства, алгоритми реагування педагогічних працівників, діяльність «гарячих ліній» ГО «Ла Страда- Україна» щодо допомоги та підтримки постраждалих від насильства.

Під час заходу присутні переглянули вебінар «Запобігання та протидія проявам домашнього насильства: діяльність закладів освіти. Системний підхід», організований Інститутом модернізації змісту освіти МОН України.

На сьогоднішній час головне завдання закладу освіти – створити сприятливі умови для розвитку, навчання і виховання молодого покоління. Від того, у якій атмосфері перебувають діти, залежить їхній настрій, здоров’я, бажання вчитися і, зрештою просто приходити до школи. Перебування у безпечному, доброзичливому освітньому просторі, де панують довіра та повага, є тією основою, що сприяє запобіганню насильства та булінгу в закладі освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень