A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Кролевецької міської ради

ДЕНЬ САМООСВІТИ СПЕЦІАЛІСТІВ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ «СТРАХИ ТА ТРИВОГИ У ДІТЕЙ. ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ ТА АЛГОРИТМИ ПОДОЛАННЯ»

Дата: 22.12.2023 15:38
Кількість переглядів: 30

Наразі працівники психологічної служби виконують надважливу місію — надають психологічну підтримку учасникам освітнього процесу. Часто під час навчання в учнів/учениць можуть виникати такі складні  емоційні стани,  як страх та тривожність через повітряні тривоги. Саме тому опанування відповідних практичних умінь та навичок є актуальним напрямом у роботі психологів та соціальних педагогів. 

     Психологом центру ПРПП Кролевецької міської ради Мариною МАКАРЕНКО для спеціалістів психологічної служби закладів освіти Кролевецької міської ради був проведений день самоосвіти на тему: «Страхи та тривоги у дітей. Причини виникнення та алгоритми подолання. Поради-рекомендації, як навчити дитину керувати своїми емоціями». Учасники зустрічі розглянули, у чому саме полягає різниця між поняттями  "страх" і "тривога", ознайомилися зі змістом, передумовами, причинами виникнення та особливостями дитячих страхів.

     Під час заходу присутні переглянули вебінар «Практичні вправи для подолання тривожності та стресу в дітей під час повітряної тривоги», організований національною освітньою платформою "Всеосвіта". Фахівці психологічної служби ознайомилися з застосунком «Віздом: Світ емоцій». Даний застосунок цікавий різноманітними інтерактивними іграми та дихальними вправами, за допомогою яких діти вчаться розпізнавати свої емоції та керувати ними у здоровий спосіб.

     На завершення зустрічі учасники обговорили поради для батьків, як долати страхи та тривогу у дітей.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень