A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Кролевецької міської ради

МАРАФОН ЦИФРОВОЇ ГРАМОТНОСТІ. Імерсивні технології навчання. Використання технологій доповненої реальності в освітньому процесі.

Дата: 17.04.2024 10:38
Кількість переглядів: 13

 

Візуальна інформація – це найефективніший і найшвидший спосіб отримання знань, що робить її потужним інструментом у навчанні. За допомогою грамотної візуалізації можна донести більший обсяг інформації в найкоротші терміни, а також збільшити розуміння, осмислення та найголовніше засвоєння навчального матеріалу. На допомогу приходять імерсивні методи, які дозволяють створити унікальне середовище з віртуального і реального світу за допомогою технологій віртуальної та доповненої реальності.

Про технології доповненої реальності, їх види, переваги, способи застосування розповіла вчителям Алла ЖЕЛТОБРЮХ, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників, під час вебінару «Імерсивні технології навчання. Використання технологій доповненої реальності в освітньому процесі».

Педагоги дізналися про особливості мобільних додатків з функцією доповненої реальності, які доцільно використовувати під час вивчення різних предметів. Також були розглянуті платформи та сервіси, за допомогою яких можна подорожувати, досліджувати різні куточки нашої планети в режимі доповненої реальності, які надають доступ до музейних експонатів з усього світу та можливість здійснити віртуальні екскурсії, відвідати українські та закордонні онлайн-музеї.

Розвиток цифрових навичок є важливим, адже цифрова компетентність вчителя – це запорука цікавого уроку, а цікавий урок –  це запорука ефективного навчання.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень